تفاوت SSD و HDD
تا همین چند سال پیش، خریداران کامپیوتر حق انتخاب بسیار کمی در تجهیزات ذخیرهسازی برای کامپیوترها داشتند. دنیای کنونی حافظههای ذخیرهسازی ترکیبی از دو فناوری متفاوت است؛ در یک سمت رقابت حافظههای حالت جامد یا SSDها بهعنوان تازهواردان چالاک و مدرن قرار میگیرند و در طرف دیگر شاهد کهنهسواری همچنان توانمند به نام هارددیسک هستیم. ولی مسئلهی مهم، انتخاب بین این دو است.
کوتاه در مورد SSD و HDD
هارددیسکهای مرسوم که حرکت چرخشی دارند، بهعنوان یک ابزار ذخیرهسازی دائمی برای کامپیوترها مطرح هستند. ابزار ذخیرهسازی دائمی به این معنی است که با قطع جریان برق، اطلاعات ذخیرهشده از بین نمیروند. هارددیسک اساسا یک پلاتر فلزی با پوشش مغناطیسی است و وظیفهی آن ذخیره کردن دادهی مورد علاقهی شما است؛ چه این داده گزارش آب و هوای قرن پیش باشد، چه یک کپی با کیفیت بالا از سهگانهی ارباب حلقهها یا موسیقیهای مورد علاقهی شما، هارددیسک این کار را برای شما انجام میدهد. زمانیکه پلاتر در حال چرخیدن است، هد خواندن و نوشتن در هارددیسک توسط یک بازو به دادهی مورد نظر شما دسترسی پیدا میکند.
این حافظههای مبتنی بر حرکت دیسک بوده و دههها از تولد آنها میگذرد اما همچنان بخش مهمی از بازار ذخیرهسازها را در دست دارند. هارددیسکهای کنونی در دو دستهی اصلی اکسترنال و اینترنال و در سایزهای مرسوم ۲.۵ اینچ (مختص لپتاپ) و ۳.۵ اینچ برای رایانههای رومیزی در بازار موجود هستند.
شایان ذکر است که در این مقاله، روی سخن ما با ابزار ذخیرهسازی اصلی سیستم است. ولی تقریبا تمامی موارد گفتهشده، قابل تعمیم به درایوهای اکسترنال نیز هستند. استفاده از حافظههای اکسترنال عموما برای کاربردهای آرشیوی و ذخیرهی اطلاعات کمکاربرد رواج بیشتری دارد به همین دلیل بخش بزرگی از بازار هنوز در اختیار حافظههای مبتنی بر دیسک است اما حافظههای اکسترنال SSD نیز راه خود را به بازار باز کردهاند و میتوان از آنها برای کارهای حرفهایتر بهره گرفت.
مزایا و معایب
SSD و HDD هر دو کار مشابهی انجام میدهند؛ سیستم شما را بوت میکنند و برنامهها و فایلهای شخصی شما را ذخیره میکنند. ولی هر کدام از این دو ابزار ذخیرهسازی، ویژگیهای خاص خود را دارند. در ادامه به بررسی تفاوتها میپردازیم و دلایل انتخاب یکی از آنها را توضیح خواهیم داد.